18 Kasım 2017 Cumartesi

Kilise adabı, neler giymeli, nasıl davranmalı?

Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı?
 
Hristiyan inancı,Mesih'e benzeyiş özelliğiyle bir din değil,yaşam biçimidir.Bu yüzden de Mesih'in dünyadaki yansıması olan imanlılar da hal hareketlerinde,tavır ve usluplarında,giyim kuşamlarında İsa'ya yaraşır ve Tanrı halkına yakışır şekilde davranmalıdırlar.

Hristiyan ibadethanelerinde mezhepler-üstü bir şekilde genel olarak itikat edilmesi gereken kurallar:

Öncelikle kilise Tanrı'nın yeryüzündeki evidir ve o eve girerken bir imanlı sanki kendi anne babasının evine gelirmiş gibi saygılı bir tavır takınmalıdır.

Bayanlar kiliseye girerken dekolte bölgelerini kapatacak uygun kıyafetler seçmelidirler.Bermuda,min i etek ve şort gibi gayriresmi kıyafetler kilise ibadetine uygun değildir.

Eğer o kilisede Rabbin Sofrasında kullanılan kutsal kase ortak kullanımdaysa, bayanların dudaklarına ruj sürmemeleri veya Kutsal Sofra'ya yaklaşmadan önce dudaklarını silmeleri uygun düşecektir.

Komünyon esnasında Kutsal Evakaristiya sofrasına yaklaşırken,bayanların başlarını bir şal,tülbent veya enazından şapka ile örtmeleri Mesih'in bedeni ve kanı ile bütünleşme için uygun olan adaptır.

Erkekler ise yine aynı şekilde bermuda,şort gibi gayriresmi kıyafetlerle kiliseye girmemelidirler,enazından uygun olan bacaklarının üst kısmını örtecek bir şekilde giyinmeleridir.

Bayanların aksine eğer erkeklerin kafasında şapka,kasket varsa kilise içerisinde bunları çıkarmaları Hristiyan kilise adabına uygun düşen davranıştır.

Eğer o kilisede 'Kapalı komünyon' (Rabbin Sofrasının sadece o mezheptekilerin katılımına açık,diğerlerine kapalı olması) uygulaması varsa,o içinde ibadet ettiğiniz kilisenin kurallarına riayet ederek sofradan almamanız doğru davranış olacaktır.

Cep telefonunuzu kiliseye girmeden önce kapatmanız veya sessize almanız,içeride zor durumda kalmamanız için iyi olacaktır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder