4 Mayıs 2021 Salı

BİZE YARDIM EDEN RAB’DİR.

BİZE YARDIM EDEN RAB’DİR.

“İşte Tanrı benim yardımcımdır, tek desteğim Rab’dir.” (Mezmurlar 54:4)

Şeytanın hala bize her yönden saldırmak için uğraştığını her zaman hatırlamalıyız. Bazen şeytan insanları kullanır ve onlarla bize zarar vermeye çalışır. Bazen ise bizi bir başkasına kötülük yapmak için kullanır. Rab’be kulak verdiğimizde Şeytan işler bizim için iyi gitmesin diye akla hayale gelmedik şeyler yapar. Rüzgarları estirir, fırtınalar gönderir, cesaretimiz kırılsın da Rab’bin işini yapmaya çağırılmadığımızı, meshedişimizin olmadığını, başarılı olmak için gereken beceriye sahip olmadığımızı düşünelim diye elinden geleni yapar. Ancak kardeşler, her durumda hatırlayın ki terk edilmiş hissetmeniz için hiçbir sebep yok, çünkü Rab yardımcınızdır (Mez. 115:11).

Gerçek şu ki Yüce Rab her zaman insanlara yardım ediyor. Büyücülükle uğraşanlar, birçok dine ait olanlar ya da Rab’bin varlığına inanmayanlara bile yardım ediyor. Eğer etmeseydi düşman onları çoktan mahvetmiş olabilirdi. Rab’bin insanla olan ilişkisi, insanın Rab’bin yaratışı olmasındandır. Bu yüzden Sözü duyurmalıyız ki insanlar neden burada olduklarını ve öldükten sonra nereye gideceklerini bilsinler.

İnsanlığın ruhsal körlüğünün iyileşmesi gerekiyor. Bu yüzden İyi Haberi dünyanın her köşesine yaymalıyız. Ama Müjdeyi duyurmadan önce Rab ile paydaşlık içinde olmalıyız ve günahkarlar için aracılık etmenin son derece önemli bir şey olduğunu unutmamalıyız. Bu yüzden Rab’bin sevgisi hakkında konuşurken bunu gelişigüzel bir şekilde yapamayız. Rab tarafından daha büyük bir amaca hizmet etmek üzere, bir insanı kilise üyesi yapmaya yönelik kullanıldığımızın farkında olmalıyız. Eğer Rabbimizin yönlendirişini izlersek iyiliğin kötülükle, Rab’bin şeytanla olan savaşında askerler oluruz.

Kim Rab’bin işini yaparsa Yüce Rab o kişinin yanında olur. Bu ister kalabalıkları etkileyen coşkulu bir müjdeci olsun, ister Rab’bin sevgisinden konuşmak için insanlara yaklaşan birisi olsun, ister gece gündüz kilisede yönlendirişe ihtiyacı olanların telefonlarını cevaplayan birisi olsun, fark etmez. Belki başkalarına yardım edebileceğini daha önce hiç düşünmemiş kişiler vardır. Ama Rab artık onlarladır.

Kardeşim, Baba’nın önünde bizim hizmetimize teslim edilmiş insanlara destek olmamız önemlidir; sayıları fark etmez. Bu yüzden Rab’bin sizi bu şekilde kullanması için dua edin. Her zaman görevinize sadık olun ve onu yapmaktan memnuniyet duyun. Asla ihtiyaç sahibi insanları hor görmeyin. Rab’bin yanınızda olması alabileceğiniz en büyük ödüllerden biridir. Her gün Sözü çalışmak için zaman ayırmak, dua etmek ve birinin ruhuna dualarınızla destek olmak çok ödüllendiricidir. Bu işi bu dünyada yapmamız gerektiğini unutmayın, çünkü sonsuz yaşamda bu iş zaten tamamlanmış olacak.

İsa’nın sevgisiyle,
Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder