4 Mayıs 2021 Salı

GEÇMİŞ TUTKULARINIZA KAPILMAYIN

GEÇMİŞ TUTKULARINIZA KAPILMAYIN

“Söz dinleyen çocuklar olarak, bilgisiz olduğunuz geçmiş zamandaki tutkularınıza uymayın.” (1. Petrus 1:14)


Rab’bin çocukları tek bir kategoriye aittir: Söz dinleyen çocuklar. Kullarından biri O’nun Sözü aracılığıyla söylediklerine kulak vermediğinde bu niteliğini kaybeder. Bazıları kilisede kalmaya ve ibadetlere katılmaya devam eder, ama bu tek başına yardımcı olmaz. Tövbe edilene ve Rab’be dönülene dek Rab ile arasındaki paydaşlık bozulacaktır. Kilise ibadetlerine sadece Rab’bin evinin sağladığı iyi atmosfere alışkın olduğu gibi katılmaya devam edenler de vardır; ama bu davranışları sadece alışkanlığa dayandığı için Rab’bin varlığını hissedemezler.

Rab’bin gerçek kilisesi Yüce Rab’be ruhta ve gerçekte hizmet eden insanlardan oluşur. Bu yüzden O’nun söylediğini dinlemeyi reddedenler Mesih’in bedeninin bir parçası olamazlar. Kurtarıcı bizi bu günahkar dünyadan çıkartmak, Tanrısal insanlara dönüştürmek, benliğin tüm tutkuları üzerinde bize zaferimizi vermek için kendini feda etti. Ama böyle tutkuların hayatının üzerinde egemenlik kurmasına izin verenler Rab’bin insanlık için olan planına karşı gelmiş olurlar ve bu yüzden Rab ile yürümeye devam edemezler.

Mesih’in bedenine ait olmadığımızda tutkularımız dizginlenemez çünkü Kutsal Yazılar’ın sağladığı bilgiden mahrumuzdur. Ama Rab’bin ışığıyla aydınlandığımızda temiz suda yıkanırız; bu su Rab’bin Sözüdür. O zaman hoş olmayan tüm hislerden kurtuluruz. Bundan sonra bile bazen şeytan bizi ayartabilir çünkü onun tek isteği bizi yoldan çıkarmaktır. Üzücü olan şu ki bazı insanlar bir süre boyunca Yüce Rab’be kulluk etmiş olmalarına rağmen sonra Şeytanın yalanlarına kanıyor. Ondan sonra her geçen gün kilisede kalma istekleri azalıyor çünkü bozuk olan yürekleri Rab’bin evinde ‘kusurlar’ bulmak için uğraşıyor.

Yeniden doğarak Rab’de ışık oluyoruz (Efesliler 5:8). Bu yüzden buna uygun olarak yürümeli, bu niteliğimizi yitirmemeli, akıllarını kaybedip benliğin tutkularına ve günahlara köle olanlar gibi yaşamamalıyız. Bu yüzden bizim için Rab’bin mesajı geçmişte duyduğumuz tutkulara teslim olmamamızdır. Artık karanlık dönemimizde yaşamıyoruz, ruhlarımızın gözleri açılmıştır. Babamızı hoşnut edecek şekilde yürümek artık sorumluluğumuzdur.

Kardeşlerim, benliğin tutkularına geri dönmeyin; iyi niyetlerle dolu olun ve İsa’yı kabul ettiğinizden beridir sizi saran kutsallığa sıkı sıkıya bağlı kalın. Rab’bin adını yüceltmek için ne yapmanız gerektiğini bilmek için Yücelerden gelenlere odaklanın (Koloseliler 3:2). Bu şekilde geçmişte sizi tutsak eden ayartılar artık size ulaşamayacaktır. Artık yeni bir varlıksınız ve bu yüzden şeytanın sizi rahatsız etmesine izin veremezsiniz. Bilge olun ve özgür yaşayın!

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder