4 Mayıs 2021 Salı

DOĞRU BİR TANIK OLUN

DOĞRU BİR TANIK OLUN

“Dürüst tanık doğruyu söyler,
Yalancı tanıksa hile solur.” (Süleyman’ın Özdeyişleri 12:17)


İsa tarafından onun tanıkları olmakla görevlendirildiğimiz için gerçeği konuşmak görevimizdir çünkü diğer türlü Rab için yapmamız gereken şeyde başarılı olamamaktan sorumlu olacağız. Ama eğer sadık olursak Son Gün’de ödülümüzü alacağız. Çünkü Rab’bin buyruklarına uyan her türlü eylem ödüllendirilecektir. Rab’bin armağanları geri alınamaz armağanlardır. Bu yüzden onun çocuklarına verilen görevin asla değişmeyeceğinden emin olabiliriz. Bu yüzden bize emanet edilen görevi yerine getirmemek iyi olmaz.

Kendisi gerçek olan Rab’bin tanıkları olarak sözcüklerimizden sorumluyuz. Bu yüzden konuştuklarımızın farkında olmak sağduyulu bir tavır olur çünkü faydasız işlere dahil olanlar Yargı Gününde bunlardan sorumlu olacaklar. Kötü insanların söylediklerinden etkilenenler ve konuştukları Rab’bin Sözüne dayalı olmayanlar bu konuştukları olumsuz şeyleri duyanlara sonsuz zararlar verebilirler çünkü onları Rab’be inanmayı ve ona hizmet etmeyi bırakmaya yönlendirmiş olurlar.

Her zaman en iyisi gerçeği söylemektir. Gerçek, gerçek görünen herhangi bir şey değil Rab’bin gerçek olduğunu söylediğidir. Kutsal Kitap’ın söylediklerini dikkate almayıp kıymet bilmeyenler kendilerine, sevdiklerine ve bazı durumlarda komşularına büyük zararlar verirler. Oysa Gerçekte yaşadığımızda ve imanla kararlılık gösterdiğimizde Rab’bin gücünü harekete geçiririz ve böylelikle Rab’bin doğruluğu işlemeye başlar. Bu nedenle asla düşmanın sizin ya da başka birinin içinde bulunduğu durumla ilgili çözüm olmadığına sizi inandırmasına izin vermeyin. Size ne kadar acımasızca saldırırsa saldırsın fark etmez. Böyle yaptıkları için Rab’be güvenenler asla başarısız olmazlar.

Rab’bin çocukları olarak bizim görevimiz onun doğruluğunu göstermektir çünkü karanlığı egemenliği böyle yenilir. Şeytan her zaman sorunlarınızla ilgili çözüm olmadığını söylemekte ısrarcı olacaktır; ama eğer ona katılırsanız size zulmedebilecek bir pozisyon yakalar. İsa’nın adını kullandığınızda her zaman düşmanın hayatınızda oluşturduğu problemlere karşı bir çözümünüz olur. Bu yüzden hayatınızda nelerin yanlış olduğunu yoklayın ve ne şekilde karşınıza çıkarsa çıksın ayartıyı imanla azarlayın. Bu şekilde zaferli olacaksınız. Hiçbir türlü baskıyı kabul etmeyin!

Kutsal Yazılarda açıklananlara uygun olmayan şeyler konuşanlar yalancı tanıklık vermiş olurlar; söyledikleri her şey yalandır. Şeytanda en ufak bir miktar gerçek bulunmaz. O sadece saçmalar, çünkü yalanların babasıdır (Yuhanna 8:44). Yanlış şeyler söylemek Kurtarıcımız tarafından yenilmiş olanın bilindik bir özelliğidir.

Düşman tarafından tehdit edildiğinizde teslim olmayın çünkü eğer onun söylediklerine inanırsanız onun lanetli ve sinsi planının gerçekleşmesine izin verirsiniz. İsa bize Baba’ya iman etmemizi buyurdu çünkü sözleri inanılmayı hak eden sadece O’dur. Doğru bir tanık olun ve bolluk içinde yaşayın.

İsa’nın sevgisiyle,
Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder