4 Mayıs 2021 Salı

RAB’BİN YÜCELİĞİNİN FAYDALARI

RAB’BİN YÜCELİĞİNİN FAYDALARI

“Onların gözü önünde İsa’nın görünümü değişti. Yüzü güneş gibi parladı, giysileri ışık gibi bembeyaz oldu. O anda Musa’yla İlyas öğrencilere göründü. İsa’yla konuşuyorlardı”. (Matta 17:2-3)
Günahta doğduğumuzu biliyoruz ama aynı zamanda Yüce Rab her birimiz için harika deneyimler hazırladı ve Rab’bin bize verebileceği en harika armağanlardan biri ruhsal dönüşümdür. Rab’bin lütfu aramızda harikalar yaratmaya hazırdır. Bizi tamamen değiştirebilir ve gerçek bir Işık çocuğuna dönüştürebilir. Kardeşler, bu yüzden eskiden şeytan tarafından en kötü şekillerde kullanılmış bir günahkar olsanız bile, İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul ettikten sonra Rab hayatınızda etkin olmaya başlar.
Rab’bin bize Sözü aracılığıyla açıkladıklarını boşa harcamak iyi değildir; bunlar bize vaatler ya da uyarılar olarak gösterilebilir. Sözleri ister başta hoşumuza gitsin ister gitmesin, Rab’bin bize söylediği her şeyi kabul etmeliyiz çünkü Yüce Rab onun en iyi bereketlerini almamız için anlayışımızı artırır. Sahip olabileceğimiz en iyi şeylerden biri olan ruhsal dönüşüm dua aracılığıyla, vaaz dinleyerek ya da Sözü okuyarak gerçekleşir.
 
Yüreklerimizin içinde gerçekleşen şey çok güzeldir! Bu vahiyleri aldığımızda Rab’bin sesini duyarız. Onun sesi bizi bağlayan her türlü zinciri kıracak, bizi her türlü bağımlılıktan ve ayartıdan kurtaracak kadar güçlüdür. Ayrıca Rab’bin sesi bizi Tanrısal güçle donatır ve bu da şeytanı azarlayarak savaşı kazanmamızı sağlar! Ama eğer Yüce Rab’bin sesini dinlemezsek düşman bize saldırdığında onu yenemeyiz.
Eğer Rab’bin yüceliği bizi her gün değiştirirse bu en iyisidir! Birçok ayartı o zaman bize yaklaşamayacaktır. Birçok insan yardımımızı isteyecektir çünkü bizde ihtiyaçları olan bir şeyi göreceklerdir. Bu yüzden yüzümüz Rab’bin görkemiyle ışıldar, daha iyi kabul görürüz ve kapılar bize mucizevi şekillerde açılırlar.

Eğer değiştirilirsek giysilerimiz de bembeyaz olur ve bu en kötü günahkarların bile dikkatini çeker. İnsanlar Rab ile iletişim kurmaya özlem duyuyorlar, ama meshedişimiz eksik olduğunda onlara sorunlarının çözümlerini gösterebileceğimizi anlayamazlar. Daha da kötüsü, imanın hayatımızdaki ışıltısını göremezler, bizden sakınırlar ve yardımı çatlak sarnıçlarda ararlar (Yeremya 2:13).
Gerçekten aramamız gereken bir şey varsa bu da Rab’bin varlığıdır. Onunla daha iyi yaşarız çünkü bu şekilde şeytan bize saldıramaz. İsa’nın mükemmelliğini aramak her Hristiyanın amacı olmalıdır. Eğer onun geçmişte yaptığı işleri bugün biz yaparsak biz de aynı deneyimleri yaşarız!
 
İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder