4 Mayıs 2021 Salı

SEVİNÇLİ VE İYİMSER YAŞAM

SEVİNÇLİ VE İYİMSER YAŞAM

Edom’dan, Bosra’dan
Al giysiler içinde bu gelen kim?
Göz kamaştırıcı giysiler içinde,
Büyük güçle yürüyen kim?
“O benim! Adaleti duyuran,
Kurtarmaya gücü olan.” (Yeşaya 63:1)

Güçlü imanlı birisi olmanın sırlarından biri Rab’bin Sözünün bize açıkladığı şeyler üzerinde derin düşünmektir. İmanınız güçlendirildiğinde farklı bir şekilde yaşayacaksınız. Birçok insanın yapmayı ihmal ettiği şey Yaşayan Sözün kendisini aydınlatmasına izin vermektir. Oysa bunu yaptığınızda Kutsal Yazılarda kayıt edilmiş sizinle ilgili tüm vaatlerin hayatınızda gerçekleşmesini talep edebilirsiniz. Rab’de kim olduklarını bilmeyenler kendilerine ait olan şeylerden haberdar değildir ve İsa’nın adında neler yapabileceklerini bilmezler. Ayrıca yaptıkları işlerde ve günlük hayatın sorunları karşısında başarı kazanmak için de cesaretleri olmaz.

Yeşaya Rab hakkında şöyle demişti: ‘ Edom’dan, Bosra’dan
Al giysiler içinde bu gelen kim?’ Rab yas kıyafetleri içinde değil, şölen kıyafetleri içinde geliyor çünkü al giysiler giyiyor; yani düşmanları üzüm cenderesinde üzüm ezer gibi ezmiş geliyor. Rab’bin işi tamamlanmıştır. Eğer böyle olmasaydı Edom’dan geliyor olmazdı ve hala bu işi yapmakla meşgul olacağından orada kalması gerekirdi. Ama bu iş bitmiştir. Bu yüzden onun başarısını ve bizim için yaptığı işi kutlamalıyız.

Her zaman neşeli olmalıyız, mutlu olmalıyız, iyi huylu olmalıyız. Çünkü Kurtarıcımız bize çok değerli bir armağan verdi: düşmanlarımızı yenme armağanı. Bunun kanıtı onun giysilerinin al olmasıdır; bu bizim için bir sevinç kaynağı olmalı. O halde kutlama zamanıdır. Bizim için yaptıklarından dolayı ona şükretme zamanıdır. Ama en iyi şükretme yolu da Mesih’te bizim olanı almaktır.

Rab büyük güçle geliyor. Yani gücünü asla kaybetmiyor. O halde neden cesaretiniz kırılıyor? Neden karamsar oluyorsunuz? Asla bir şeyi yapamayacağınızı ya da hiçbir şey başaramayacağınızı söylemeyin. Rab’bin tüm çocukları kendilerini güçlendiren Rab sayesinde her şeyi başarabilir (Filipililer 4:13). Bu yüzden yüreğinizde korkuya yer vermeyin.

Rab adaletten söz ediyor, mahkumiyetten değil. Yani iyi haberleri duyurma zamanıdır, ağlama zamanı değil. Rab insanlığa egemen olan düşmanın savaşı tamamen kaybettiğini duyurmaya gelmiştir. Bu yüzden onun kötü işlerinin etkisi altında kalanlar artık kendilerini özgür ve her türlü baskıdan kurtulmuş sayabilirler. Rabbimizin kendisine inanan herkes için mesajı budur. Kardeşim, Rab’bin adaletinin etkin olduğu çağda yaşıyoruz.

Rab kurtarmaya gücünün olduğunu söyler. O halde zaferli hissetmek için dayanağımız vardır. Ne tür bir problemin içinden geçiyor olursanız olun korkusuz ve güçlü olun, lütuf tahtına cesaretle yaklaşın (İbraniler 4:16) ve Mesih’te zaferlilerden üstün olduğunuza inanın (Romalılar 8:37). İyi Haberleri duyurmaya geleni hayal kırıklığına uğratmayın. İyi haberlere inanın!

İsa’nın sevgisiyle,
Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder