4 Mayıs 2021 Salı

ÖNEMLİ BUYRUKLAR

ÖNEMLİ BUYRUKLAR

“Ölümünde O’nunla özdeşleşerek O’nu tanımak, dirilişinin gücünü ve acılarına ortak olmanın ne demek olduğunu bilmek ve böylece ne yapıp yapıp ölümden dirilişe erişmek istiyorum” (Filipililer 3:10-11)

Kutsal Yazılarda Rab’bin tüm insanlara ve özellikle de bizlere verdiği görevleri yerine getirmek için gereken tüm bilgiye ulaşırız. Ayrıca orada son derece önemli olan üç şeyin bilgisine erişmek için ne yapmamız gerektiğine yönelik talimatları da buluruz: Bunlar (1) Rabbimizin kim olduğu, (2) O’nun yeniden dirilişinin gücünün ne demek olduğu, (3) O’nun acılarına ortak olmanın ne demek olduğu ve (4) neden ölümünde O’nunla özdeşleşmemiz gerektiğidir. Bunların her birini anlayan ve deneyim eden kişi şüphe yok ki Rab’bin isteğini O’nu hoşnut edecek şekilde gerçekleştirir ve bunun sonucu olarak da başarıya ulaşır.

Kutsal Kitap’taki bu ifadelere kulak vermeli, onları tamamıyla yerine getirmeye gayret göstermeliyiz. Elçi Pavlus’a göre bunların her biri bir amaç ifade eder ve onlara ulaşmak için diğer her şeyi faydasız saymak gereklidir. Bir deniz kazazedesi için bir kara parçası bulmak ve ona doğru yüzmek ne kadar önemli ise, bizim için de bu bereketlerin ne anlama geldiğini anlamak ve onları almak kadar önemli başka bir şey yoktur.
 
Pavlus’un en güçlü isteği Mesih’in kim olduğunu bilmekti. İsa Rab’dir. O her şeyi yaratan Üçlü Birliğin bir kişisidir. Onsuz hiçbir şey olmayacak olan ilahi Söz’dür (Yuhanna 1:1-4). Rab her şeye gücü yetendir ve son derece akıllıdır. Uzayın bir resmine baktığımızda milyonlarca parlak nokta görüyoruz ve O’nun ne kadar güçlü olduğunu anlıyoruz çünkü bütün bunları yoktan var eden ve gücünün Sözü ile yörüngesinde tutan O’dur. Yarattığı bunca harika şeyin ortasında Rab neden insanlıkla bu kadar ilgileniyor? En önemlisi de, neden sizinle, benimle bu kadar ilgileniyor? Bizi bu kadar çok seven Baba’yı aramalı ve onu tanımalıyız.

Rab’bin Ruhu O’na yaşam verdiğinde karanlık İsa’yı elinde tutamadı. O’nda etkin olan güç o kadar büyüktü ki bütün kötü ruhlar yere serildiler. Liderleri olan Şeytan, Rab’bin ölümün ve ölüler diyarının anahtarlarını ellerinden aldığına şahit oldu (Vahiy 1:10-18). Mesih dirildi. Ne büyük bir yetki! Ne büyük bir yücelik! İşte elçi Pavlus bu gücü bilmeyi istiyordu. Biz de bu anlayışa eriştiğimizde ne kadar büyük bir bereket olacağız!

Pavlus için O’nun acılarına ortak olmak da önemliydi. Kurtarıcı biz özgür olalım diye acı çekti. Eğer bu gerçeği anlamazsak düşman bizi ayartacaktır. Belki yasaklı isteklerle gelecek ve bunlara kapılacağız. Ama eğer Kutsal Kitap’ın anlayışına sahip olursak ayartıların, hastalıkların ve diğer problemlerin üzerinde yaşarız.

Elçi Pavlus ayrıca ölümünde O’nunla özdeşleşmeyi istemişti; İsa’nın O’na inananların bütün tutsaklıktan kurtulmaları için gereken bedeli ödediğini ve kendisi için öldüğünü biliyordu. Mesih’in ölümünde başarılı olmamız için gereken her şeyi bulabiliriz. Bütün bu harika şeyler bizi bekliyor! Siz bununla ilgili ne yapacaksınız?

İsa’nın sevgisiyle,
Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder