4 Mayıs 2021 Salı

DOĞRU ŞEYİ YAPMAK

 DOĞRU ŞEYİ YAPMAK

“Benimle birlikte RAB’bin büyüklüğünü duyurun, 

Adını birlikte yüceltelim.” (Mezmurlar 34:3)

Hayattaki en büyük görevimiz Rab’be övgüler sunmaktır. Rab güçlüdür, iyidir ve herkese yardım eder. Rab’bin çocuklarının görevi onun sevgisini deneyim etmek ve diğer insanların da onu tanımalarına ve sıkıntı içinde olanlar için neler yapabileceğini bilmelerine yardım etmektir. Başka kimse bizi kötü güçlerden kurtaramaz. İnsanlar İsa olmadan kayıptırlar ve kötü ruhlara karşı savunmasızdırlar. Kötü ruhların görevi çalmak, öldürmek ve yok etmektir (Yuhanna 10:10).

Mezmur yazarı Rab’bi yüceltmek isteyen herkesi bunu yapmaya davet ediyor. Yüce Rab’bin tüm kulları tam olarak İsa’nın söylediklerini yapsa ne güzel olurdu. Böylece Baba yüceltilmiş olurdu. İmanla yaşamayı bilenlerin bu bilgiyi herkesle paylaşmaları gerekir. Mezhebimiz ya da kendimiz için çalışmak değil, müjdeyi duyurmak önemli olan tek şeydir. 

Müjde için yaptıklarımızın meyvesi Rab’bin adını yüceltmektir. Buna ulaşmak için onu nasıl ve ne zaman kullanacağımızı öğrenmeli, bunu Babamızın bizden beklediği eminlikle yapmalıyız. Kiliselerimizin büyümesi için bilimsel teorilere ya da mucize yapanlara ihtiyacımız yok. Rab’bin işini sadakatle yapmaya ihtiyacımız var. O zaman Rab’bin adın yüceltilecektir.

Gizli işler yapmayın ve bencil olmayın; kurtulmuşlarla birlikte çalışın çünkü Yüce Rab’bi hoşnut eden budur. Rab çocuklarının birlikte, birlik içinde yaşamalarını ister; tabi bu devamlı onların evlerinde zaman geçirmemiz demek değildir (Süleyman’ın Özdeyişleri 25:17). Pastörlerin de devamlı kilise değiştirmemeleri gerekir. Birbirimiz için dua etmeli, kimsenin yüreğinde şüphe duymasına izin vermemeli ve hiçbir hizmetle ilgili sahte dedikodular yaymamalıyız. 

Rab’bin işinde rekabet olmamalıdır (1. Korintliler 3:4). Birbirimizle dayanışma içinde olmalıyız. Eğer birisi Rab’den bir öğüt alırsa ve onun uyarınca işinde başarılı olursa, diğerleri de onlar için dua etmeli ve onlara yardımcı olmalıdır. Bunun için gerekirse herkese açık tanıklıklar bile verilmelidir.

Rab’be ait olanlar ve Rab’bin işine bağlı olanların düşmanla işbirliği yapmamaları gerekir çünkü bu göksel işe engel olur. Eğer Rab bereketlerini bir kiliseye döküyorsa bu yüzden diğer insanlar Yüce Rab’bi övmelidir. Eğer bir gün İsa’yı duymaya ihtiyacı olan kimse kalmazsa, o zaman ben hayatımı başka bir şeye adarım. Rab’be hizmet edin ama bunu kendi özel işiniz ya da çıkarınız için yapmayın.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder