4 Mayıs 2021 Salı

DAYANIKLILIĞIN ÖNEMİ

DAYANIKLILIĞIN ÖNEMİ

Her türlü dua ve yalvarışla, her zaman Ruh’un yönetiminde dua edin. Bu amaçla, bütün kutsallar için yalvarışta bulunarak tam bir adanmışlıkla uyanık durun.” (Efesliler 6:18)


Dua Müjdede zaferli olan kişinin hayatında kilit bir role sahiptir. Doğru şekilde dua edenler Yüce Rab’bin geçmişteki kullarıyla olduğu gibi kendileriyle de birlikte olduğunu anlarlar ve bunun sonucu olarak da kurtulmamışlar için iyi örnekler olurlar. Diğer yandan doğru dua etmeyi öğrenmeyen kişi hayatında başarı elde edemez. Bu kişi için Rab ile yürümek yük gibidir, zordur ve önemsizdir. Böyle kişilerin kayıp insanların önünde gösterdikleri örnekler de iyi olmaz çünkü kendileri Hristiyan inancından zevk almamaktadırlar.

Devamlı dua etmemiz gerekiyor, özellikle de bunu yapmaya yönlendirildiğimizde ya da ayartıldığımız zamanlarda. Başarılı olacak dua imanla edilen duadır, onun temeli Kutsal Yazılarda öğrendiklerimizdir. Rab’bin cevaplayacağı tek dua odur. Bu yüzden günde birkaç kez etmiş olsak bile böyle dua etmeliyiz. Dua başka zamanlar söylediğimiz şeylerin bir tekrarı değildir, yüreklerimizde inandığımızın bir ifadesidir. Şeytan bize saldırmadan ya da bir fırsat bulmadan önce yapılacak doğru şey Yüce Rab’bin Sözünde belli bir konu ile ilgili söylediklerini kendimize hatırlatmak ve amacımız doğrultusunda kararlılıkla dua etmektir.
 
Bereketlerimizi almak için ettiğimiz bereket duası amacımıza göre değişir: eğer kutsal Ruhta vaftiz olmayı istiyorsak Tanrısal şifa ister gibi dua etmemeliyiz. Eğer baskı altındakilerin kurtulmasını istiyorsak zenginlik için ettiğimizden farklı bir şekilde dua etmeliyiz. Ama ne için dua ediyor olursak olalım imanla dua etmeliyiz çünkü Rab’bin Sözü temelimizdir.

İsteklerde bulunduğumuz, dileklerimizi dile getirdiğimiz dualar küçük dualardır. Mesela çalışırken ya da başka bir şey yaparken birisi aklımıza gelir, o kişi için Rab’den yardım isteriz. ‘Baba, o kişiyi bereketle.’ İstek duaları da, bereket duaları da Ruhta, yani Kutsal Ruh’un verdiği anlayışla, Rab’bin varlığını hissettiğimizde yapılmalıdır. Çünkü o zaman Rab’bin Ruhu ile bağlantı halindeyizdir.
Dua ettikten sonra istediğimiz şeyle ilgili farkındalık sahibi olmak son derece önemlidir. Eğer Rab’bin isteği dışında bir şey istemişsek cevap almayız. Ama eğer bize açıklanana göre dua edersek Rab’bin bereketini bize vermemesi mümkün değildir. Düşman Yüce Rab’bin bizim için hazırladıklarını almayalım diye elinden geleni yapacaktır. Ama Mesih’te bize açıklananlar çoktan bizimdir! Tek yamamız gereken şeytanın hilelerine kapılmamak ve bizden zaferimizi çalmaması için dikkatli olmaktır. Tüm kutsallar gibi sonuna kadar dayanmalı ve dikkatli yaşamalıyız.

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder