4 Mayıs 2021 Salı

RAB ASLA DEĞİŞMEZ

RAB ASLA DEĞİŞMEZ

“Tanrı da amacının değişmezliğini vaadin mirasçılarına daha açıkça belirtmek istediği için vaadini antla pekiştirdi.” (İbraniler 6:17)

Rab’bin bizim için olan amacı onun her zaman aynı olduğunu bilmemizi sağlar. Rab’bin değişmezliği son derece önemli bir gerçektir. Ama şeytanın en büyük saldırılarından biri Rab’bin isteğinin artık aynı olmadığı ve Rab’bin hayatlarımız için başka planlarının olduğuna bizi ikna etmeye çalışmaktır. Böylelikle şeytan hakkımız olan harika şeyleri bizden çalmaya çalışır. Dikkatimizi Rab’bin gücünün yaptığı işlerden uzaklaştırmaya ve böylece bizi yok etmeye uğraşır.

Rab vaadinin mirasçılarının onun planını ve kurtuluşunu kabul etmeyenlerle aynı hayatı yaşamasını istemiyor. Çünkü onlar devamlı karanlığın gücünün altında baskı görüyor, düşmanın ağır elinin altında inliyorlar. Yüce Rab’bin mirasçılarının geçmişte aldıkları sözleri hatırlamaları ve onları önemsiz görmemeleri gerekir. Rab’bin değişmezliğiyle ilgili bir insanın yüreğinde şüphenin barınmaması için Rab sözlerini antlaşması ile doğrular.

Vaadin bir mirasçısı olarak İsa’yı Rab’bi ve Kurtarıcısı olarak hayatına kabul edenler, Mesih’e sahip oldukları her şeyin üzerinde Rab olma konumunu verirler. Kendi planlarının üzerine Rab’bin isteğini yerleştirirler. Bu şekilde Kutsal Kitap’taki öykülerin yaşandığı zamanlarda verilen tüm vaatler, Yüce Rab’bin İbrahim’e verdiği vaatle birlikte bu kişinin mirasçısı olduğu vaatlere dönüşür. Rab’bin tüm kullarının bu iman babasına verilen ve sonra bütün inananlara için tekrarlanan vaadi öğrenmeleri, imanla Sözün gerçekleşmesini istemeleri gerekir.
 
Rab’bin bir yemin etmesine gerek yoktu, ama onun değişmezliğiyle ilgili tüm şüpheleri susturmak için bunu yaptı. Her Hristiyanın bunu aklında tutması ve her türlü durumda kararlı olması, İsa’nın kanıyla imzalanan, O’nun adındaki antlaşma aracılığıyla kendisine ait olanı istemesi gerekir. Kutsal Kitap’ın söylediklerine kulak verenler Mesih’te ihtiyaç duyduklarından fazlasının olduğunu öğreneceklerdir. O’nda tüm bereketler bizim erişimimize açıktır. Bu yüzden şu anda ihtiyacınız olan ya da gelecekte ihtiyacınız olabilecek her şey size çoktan verilmiştir. Rab’bin sadakatinin gerçek olduğundan emin olabilirsiniz. O vaatlerinin hiçbirini gerçekleştirmeyi ihmal etmedi!

Rab’bi aramak görevimizdir ve O Sözünde bulunabilir. Bu şekilde Mesih’in bizim için yaptığı her şeyi öğrenmenin yanı sıra, İsa’da bize halihazırda verilmiş bereketleri nasıl alacağımızı da öğreniriz. Bu yüzden artık çaresizliğe kapılmanıza, sözler vermenize, ihtiyacımız olanı bize vermesi için O’na günlerce dua etmenize gerek yok. Çünkü her şeye zaten sahibiz. Kardeşlerim, O’nun asla değişmediğini ve her zaman sözünü tuttuğunu bildiğimiz için bereketler olmalıyız!

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder