4 Mayıs 2021 Salı

ŞEYTANIN HİLELERİ

ŞEYTANIN HİLELERİ

“…Çünkü onun düzenlerini bilmez değiliz.” (2. Korintliler 2:11)

Şeytanın egemenliği düzenlidir. Kötü ruhlar ona korkuyla hizmet ederler ve aynı zamanda ona sıkıca bağlıdırlar. Eğer karanlık dağılırsa onun egemenliği de son bulur, bu yüzden şeytan kötü planlarını gerçekleştirmek için uğraşır ve onun kulları da hiçbir detayı göz ardı etmez.

Şeytanın bize karşı kullandığı araçları kötü ve yıkıcıdır. Bu yüzden kim onun isteğine ortak olursa düşündüğünden daha erken bir zamanda ciddi problemlerle karşılaşır. Düşman merhametin ya da affetmenin ne olduğunu bilmez, asla kötü ve günahkar yollarını değiştirmeyecektir. İnsanın şeytanın saldırılarını durdurmak için yapabileceği tek şey Rab’bin isteğini bilmek, imanla kötü ruhlara gitmelerini buyurmaktır. Yücelerden gelen güç böyle yapıldığında harekete geçer ve şeytan ne kadar Rab’bin işine engel olmaya çalışırsa çalışsın başarılı olamaz.

Şeytanın hileleri her zaman vardır. İnsanı günaha sürüklemek için türlü mazeretler uydurur. Tek bir kötülük bile yoktur ki onu yapan kişi karanlığın prensi tarafından kandırılmamış olsun. Şeytan insanların akıllarına girer. Mesela bir kişiyi evlilik dışı ilişki yaşamaya, bir suç işlemeye, ya da kirli başka bir şey yapmaya zorlar. Eğer yüreğimiz onun tuzaklarına kapılmayı reddederse bu tuzaklar derhal ortadan kaybolur. Ama Rab’bin yönlendirişine uymak yerine inatçılık edenler ayartıcının pençelerine kapılırlar.
Kardeşlerim, bir şeyin Rab’den gelip gelmediğinden emin olmalısınız. Şu mantığı yürütün: Sözde açıklananlarla uyumsuz olan her şey karanlığın egemenliğinden gelir. Bu yüzden bir şeyi yapmanın uygun olmayacağıyla ilgili yüreğimiz şüpheye kapılıyorsa, o Rab’den değildir. Yoksa o kadar kararsız olmazsınız. Yüce Rab’den gelen her şey canımıza mutluluk verir, ama şeytandan gelen şeyleri kabul ettiğimizde ruhumuzda esenlik olmaz.

Bir ayartıya yönelik tutumunuz kimin oğlu ya da kızı olduğunuzu gösterir: Rab’be ait olanlar Rab’bin ilkelerine göre yaşarlar. Ama karanlığın egemenliğinden ayrılmamış olanlar şeytanın yetkisi altında yaşarlar. Eylemleri şeytanın planlarına uygun olarak şekillenir. Rab’bin işini yapmaya başlayın ve düşmanın tuzaklarını görmezden gelin. Düşman size her zaman kendi isteklerini yapmanız ve pençesine düşmeniz için mazeretler getirecek. Ama yalnızca Söz’ün izin verdiği şeyleri yapın!

İsa’nın sevgisiyle,
Doktor Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder