24 Nisan 2016 Pazar

Zeitgeist Belgeseli'ne Hristiyanlardan Cevaplar 2


Zeitgeist Belgeseli'ne Hristiyanlardan Cevaplar 2 

Hristiyanlıkta Putperestlik var mı?
Bölüm 1: Horus ile İsa arası

Bölüm 1: Şimdi hep birlikte büyük bir yalanın çöküşünü okuyacağız. Bu yalan Zeitgeist adlı belgesel ile ortaya çıkmıştır ve gerek Ateistler gerek Agnostikler ve gerekse Deistler tarafından direk olarak kabul edilmiştir. Lakin ne yazık ki dinini bile bilmeyen Hristiyan karşıtı Müslümanlar tarafından bile kabul edilmiştir. Şimdi ise Zeitgeist adlı belgeselin bu büyük yalanının çöküşünü okuyalım:

Horus ile İsa Arasında bir benzerlik var mı?

1. Horus’un Babası Tanrıydı?

--Horus’un hayatında sadece Babası(Osiris) değil, Annesi, Halası, Amcası vs. hepsi Tanrı idi. Pagan inançlarında bir değil, iki değil, yüzlerce hatta binlerce Tanrı vardır. Mesih İsa’nın fiziksel olarak asla bir babası yoktu. İsa’ya Tanrı oğlu denilmesi tamamen manevi ve mecazi bir anlam taşımaktadır. Azize Meryem’in eşi Yusuf ise bir insandır. Horus’un babasının Tanrı olmasının, Mesih İsa ile benzerlik gösterdiğini söylemek mantığa aykırıdır. Çünkü zaten Horus’un sülalesi Tanrı idi, Babası olan Osiris’inde Tanrı olması gayet normal değil mi?

2. Horus’un Annesinin adı Meri, Babasının adı Joseph miydi??

--Horus’un annesinin adı İsis, Babasının adı ise Osiris’tir.

3. Horus bir ahırda mı doğdu?

--Horus bir bataklık kenarında doğmuştur.

4. Horus “vaftiz” edildi mi?

--Horus vaftiz edilmedi. Bu konuda hiçbir kayıt, bilgi yoktur.

5. Horusun 12 takipçisi varmıydı?
--Kayıtlara göre Horus’un 4 tane yarı tanrı takipçisi vardı, 16 tane de insan takipçisi vardı. Toplam olarak 20 tane takipçisi bulunmaktaydı.

6. Horus ölüleri diriltebiliyor muydu?

--Horusun ölüleri dirilttiğine dair hiçbir kayıt bulunmamaktadır. Horus’un Annesi İsis Diriltme Tanrısı idi, Horus değil. Zaten İsis, Osiris’i dirilterek bir oğul(Horus) edinmiştir.

7. Horus çarmıh’a gerilerek mi öldü?

--Horus Eğer çarmıh’a gerilse idi Mutlak kayıtlara geçerdi. Ama çarmıh’a gerildiğine dair ne bir kayıt ne de bir işaret vardır. Ayrıca Horus’un ölüm nedeni bellidir. Horus, Uhat isimli bir akrebin kendisini sokması sonucu öldü. Thoth adlı Tanrı tarafından da büyüyle tekrar diriltildi. Bu durum Britannica’da da belirtiliyor. Ayrıca Çarmıh’a Gerilme Hristiyanlığa özel bir şey değildi, Bu bir idam şekliydi.

8. Horus Dünyanın ışığı mıydı?

--Horus, RA ile de ilişkilendiriliyor. Horus Işık Tanrısıydı. Gündüzün ışığı Güneş’i, gecenin ışığı Ay’ı temsil ettiğinden dolayı Işık Tanrısıdır. Horus’un en büyük düşmanı ise Seth’dir. Seth karanlık tanrısıdır. İyi ile Kötü kavramını her mitolojide görürüz. Işık olarak görülmesi normal değil mi? Eğer mitolojileri incelerseniz tüm Güneş Tanrılarının, dünyanın ışığı olarak görüldüğünü, görürsünüz. Çünkü Güneş, aydınlatır. Dünyaya ışık saçar. Ay’da dünyayı aydınlatır. Ve de İsa’nın böyle bir özelliği yok. Mesih İsa’nın Dünyanın ışığı olarak görülmesi tamamen kurtarışla ilişkilidir.

9. Horus’un Annesi İsis “Bakire” miydi?

--Horus Efsanesi ana hatlarıyla şöyledir:

--Geb ve Nut’tan 4 çocuk dünyaya gelmiştir: Osiris, İsis, Seth ve Nepthys. Osiris içlerinden en büyük olanıydı. Bu nedenle, Mısır kralı oldu, kız kardeşi İsis ile evlendi. Kardeşi Seth, Osiris’i kıskanıyordu ve bir gün onu öldürdü ve parçalara ayırdı. Bu sayede, Onun yerine Mısır kralı oldu. Kız kardeşi Nepthys ile evlendi. İsis ise ülkeyi gezip, kocasının vücudunun parçalarını buldu ve onları tekrar bir araya getirip, ondan bir çocuk sahibi oldu. İşte bu çocuk, Horus’tur! Açıkça görüldüğü gibi, Horus’un annesi “Bakire” filan değildir; efsanede anlatılanlarla Mesih İsa’nın doğumu arasında herhangi bir ilişki yoktur!

10. Horus 25 Aralıkta mı doğdu?

--Horus’un doğum tarihi Khoiak festivaline denk geliyor, bu da Ekim-Kasım aylarına denk gelir. Ayrıca İncil’de İsa’nın doğum tarihi 25 Aralık olduğuna dair bir ayet mevcut değildir. Bu Tarih’i bilmediğimiz için Mezhepler farklı tarihlerde kutlar. Mesela Ortodokslar 6 Ocak’ta, Katolikler 24 Aralıkta.

11. Horus’a Güzel Çoban, Tanrı kuzusu deniliyor muydu?

--Horusun bu gibi lakaplar ile anıldığına dair hiçbir kayıt yoktur.

12. Horus 12 yaşında öğretmen miydi?

--Horus’un öğremen olduğuna dair herhangi bir kayıt, bilgi yoktur. Horus Mısır’a hükmedebilecek yaşa gelene kadar annesi İsis tarafından saklanmıştı.

13. Horusun Doğumu doğuda ki bir yıldızla meydana gelmiştir, 3 kral yıldızı izlemiş, Horus’u bulmuş ve yeni doğan Tanrıyı süslemişlerdi bu hikâye doğru mu?

--Horusun hikâyesinde böyle bir şeye rastlamıyoruz. Doğudaki yıldız, 3 Kral kaynaklarda yok, bu tamamen Anti Hristiyan güçler tarafından uydurulmuş bir hikayedir. Ayrıca İsa'nın Hikayesindede, gelenlerin 3 kişi olduğu söylenmez. "İsa, Kral Hirodes’in devrinde Yahudiye’nin Beytlehem kasabasında doğduktan sonra bazı yıldızbilimciler doğudan Kudüs’e gelip şöyle dediler: «Yahudilerin kralı olarak doğan çocuk nerede? Doğuda O’nun yıldızını gördük ve O’na tapınmaya geldik.»" Matta 2:1-2

Yararlanılan kaynaklar:

(1) Teksas Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi,
(2) Mısır Mitolojisi, Arkeolog ZahiHawass, Arkeolog Şeyh Ali
(3) Ege Meta Yayınları DictionnairedesSymboles,
(4) Jean Chevalier ve Alain Gheerbrant
(5) Psi dergisi, Cilt–1, Sayı–3
(6) Budge, E. A. Wallis. EgyptianReligion. Kessinger, 1900.
(7) Collier, Mark andManley, Bill, HowtoReadEgyptianHieroglyphs: RevisedEdition. Berkeley: University of California Pres, 1998.
(8) Salaman, Clement, Van Oyen, Dorine, Wharton, William D, andMahe, Jean-Pierre. TheWay of Hermes: New Translations of theCorpusHermeticumandTheDefinitions of HermesTrismegistustoAsclepius. Rochester: InnerTraditions, 1999.
(9) Bleeker, ClaasJouco. 1973. HathorandThoth: Two Key Figures of theAncientEgyptianReligion. Studies in theHistory f Religions 26. Leiden: E. J. Brill.
(10) Boylan, Patrick. 1922. Thoth, theHermes of Egypt: A Study of SomeAspects of TheologicalThought i AncientEgypt. Lodon: OxfordUniversityPress. (Reprinted Chicago: Ares Publishers inc., 1979).
(11) Budge, E. A. Wallis. EgyptianReligion. Kessinger Publishing, 1900.
(12)Jaroslav Cerny. 1948. “Thoth as Creator of Languages.” Journal of Egyptian Acheology 34.121–122.
(13) Budge, E.A. Wallis. The Gods of the Egyptians Volume 1 of 2. New york: Dover Publications, 1969 (orijinal in 1904).
(14) Natıonal Geographıc, Mısır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder